Hírek

Elérhetőségek

BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA MÁTRATERENYÉN

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA_800_1.jpg

 

Mátraterenye Község Önkormányzata
 
BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA MÁTRATERENYÉN
 
Mátraterenye Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a település jelenleg kihasználatlan, funkcióját vesztett önkormányzati tulajdonú épületében bölcsőde kialakítására. A projekt célja, hogy a települési infrastruktúra fejlesztésével hozzájáruljon a lokális környezet bölcsődei ellátásának megvalósításához.  
 
Mátraterenye a szomszédos Mátranovákkal 2016. január 1-én létrehozta a Mátrai Önkormányzati Társulást. A társult önkormányzatok képviselőtestületei döntést hoztak arról, hogy fejlesztik a települési közszolgáltatásokat, javítják a településen élők életminőségét és munkába állást segítő intézményt hoznak létre, ezzel segítve az ott élők foglalkoztathatóságának javítását. A projekt keretében 12 fős bölcsőde kerül kialakítása, melyet a Mátrai Önkormányzati Társulás fog működtetni.
 
A jelenleg kihasználatlan önkormányzati tulajdonú épület teljes felújításon fog átesni, valamint a projekt keretében megtörténik az azbesztmentesítés is. A fűtés vegyestüzelésű kazánnal és gázzal történik majd. Az udvar rendezésre, parkosításra kerül, külső bölcsődei játéktér kerül kialakításra a megfelelő eszközök beszerzésével. Az eszközbeszerzés tárgyát a bútorok, kötelező felszerelések, játékok és használati tárgyak képezik. A tervezett létesítmény esetében a tetőszerkezet kialakítása alkalmas arra, hogy rá megújuló energia alapú szolár rendszer kültéri elemei kerüljenek kiépítésre. A felújítás során az összes fogyatékossági csoportra vonatkozó akadálymentesítési követelmény teljesítésre kerül.
 
Az új szolgáltatás bevezetése 6 fő számára teremt munkahelyet. A fejlesztés hozzájárul a fiatal családok jövedelmi viszonyainak javításához, munkaerőpiaci rugalmasságuk és versenyképeségük erősödéséhez, a helyi foglalkoztatásban az esélyegyenlőség növekedéséhez, illetve a település elöregedésének megállításához a szolgáltatásokban kedvezőbb élettér által. A projekt eredményeképpen javulnak továbbá a területi különbségek is.
 
A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 99.923.050 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.4.1-16-NG1-2017-00023 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2018.04.01.-2019.07.31.
 
 
 
 
 
Bővebb információ:  06-32-362-169 titkarsag@matraterenye.hu

Csatolmány(ok):